برگزاری همایش علمی مولانا در مالزی
به مناسبت بزرگداشت روز مولانا جلالالدین محمد بلخی، همایش علمی با عنوان «مولانا؛ صلح درون و بیرون» در کوالالامپور، پایتخت مالزی برگزار شد. این همایش به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مالزی و با همکاری نگارخانه هنر کوالالامپور ترتیب یافت. هدف اصلی این رویداد، ترویج و گسترش اندیشههای صلحجویانه ملای روم در میان ملل مختلف، بهویژه مسلمانان جنوب شرق آسیا بود.
حضور شخصیتهای علمی و ادبی به مناسبت بزرگداشت روز مولانا جلالالدین محمد بلخی، همایش علمی با عنوان «مولانا؛ صلح درون و بیرون» در کوالالامپور، پایتخت مالزی برگزار شد. این همایش به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مالزی و با همکاری نگارخانه هنر کوالالامپور ترتیب یافت. هدف اصلی این رویداد، ترویج و گسترش اندیشههای صلحجویانه مولوی در میان ملل مختلف، بهویژه مسلمانان جنوب شرق آسیا بود. در دنیای امروز که سایه جنگ در حال گسترش است ، جایگاه اندیشه های صلح طلبانه برای بشر اهمیت بیشتری پیدا کرده.
سخنرانی پروفسور احمد مراد مریکن پروفسور احمد مراد مریکن، استاد دانشگاه مالزی، در این همایش به بیان ویژگیهای منحصربهفرد اشعار مولوی پرداخت. وی اظهار داشت که مولوی با آثار خود، قرنها پیش از دانشمندان امروزی به مفاهیم عمیق انسانی مانند صلح و دوستی پرداخته و بهنوعی از پایهگذاران علوم انسانی در جهان اسلام بوده است. دکتر احمد مولانا را مولد علم می داند نه صرفا عارف، او از این دیدگاه به شخصیت مولوی پرداخت .
بزرگداشت مولانا و استقبال جهانی این همایش با هدف گسترش اندیشههای مولانا در میان ۳۰۰ میلیون مسلمان جنوب شرق آسیا، از جمله کشورهای اندونزی، مالزی، برونئی و سنگاپور برگزار شد. مردم این منطقه بهویژه به آثار و آموزههای مولانا علاقهمند هستند و او را بهعنوان یکی از بزرگترین شخصیتهای عرفانی و ادبی میشناسند.
ترجمه مثنوی معنوی به زبان ملایو پروفسور اجمل اخیراً مثنوی معنوی را در شش جلد به زبان ملایو ترجمه کرده است. این ترجمه با استقبال گستردهای در میان مسلمانان اندونزی و مالزی مواجه شده و به تعداد زیادی از علاقهمندان ارائه شده است.