قبیله گردن درازها عجیب و غریب ترین قبیله با گردن هایی دراز به عنوان یکی از اقوام نادر دنیا در جنوب شرق آسیا زندگی می کنند.
یک استاد و پژوهشگر حوزه فرهنگ بین الملل دانشگاه تایلند در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در کوالالامپور از زنان قبیله “پاودانگ” موسوم به قبیله گردن درازها با گردن هایی به طول ۲۰ سانتیمتر به عنوان یکی از شگفت انگیز ترین اقوام منطقه جنوب شرق آسیا نام برد.
دکتر نوید رضا احدی افزود: زنان این قبیله از کودکی با انداختن هر سال یک حلقه برنجی به دور گردن خود ، سر را به سمت بالا هدایت و ثابت می کنند به طوری که در بزرگسالی تعداد ۲۸ حلقه فلزی با وزنی معادل پنج کیلوگرم ، موجب رشد گردنشان به درازای بیش از ۲۰ سانتیمتر می شود.
استفاده از حلقههای فلزی در قبیله پاودانگ
وی گفت: با رشد تدریجی گردن میان حلقههای فلزی، کبودی روی شانه و جناغ سینه بهخوبی دیده میشود. اما زنان این قبیله به درد و کبودی عادت کردهاند.
دکتر احدی افزود: پایبندی به رسوم پیشینیان و حفظ هویت، از دلایل استفاده از حلقههای فلزی است. همچنین، مصونیت در برابر حمله ببرها که به گلوی شکار حمله میکنند، از دیگر دلایل است.
وی ادامه داد: آداب و رسوم این قوم عجیب، در جنوب شرق آسیا، با کاهش محدودیتهای کرونایی، توجه زیادی از سوی گردشگران و پژوهشگران مردمشناسی به خود جلب کرده است.
این استاد دانشگاه تایلند گفت: قبیله گردن درازها در روستای کایان در نزدیکی مرز میانمار، گردشگران زیادی را به این منطقه جذب کردهاند.
وی اشاره کرد: اقوام مختلف ایرانی با گویشها و لباسهای متنوع، ظرفیت بالایی برای جذب گردشگر دارند. مسئولان گردشگری ایران میتوانند با تمرکز روی این توانمندیها و تبلیغ آنها به زبانهای مختلف، زمینه رشد گردشگری را فراهم کنند.
اصالت قبیله پاودانگ، معروف به «گردن زرافهایها»، به تبت چین بازمیگردد. آنها طی قرنهای گذشته به میانمار مهاجرت کردند و سپس به دلیل جنگهای قومی، به شمال تایلند کوچ کردند.