بریکس ، پیمان همکاری اقتصادی
نخست وزیر مالزی مشارکت و همکاری کشورهای اسلامی با گروه بریکس را یکی از راه های مهم تحقق دنیای جدید چند قطبی در مقابل یکجانبه گرایی عنوان کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما از کوالالامپور ، انور ابراهیم در اجلاس بین المللی چشم انداز راهبردی روسیه و جهان اسلام ، یکی از موارد مهم تحقق جهان چند قطبی در مقابل دنیای یکجانبه گرایی را ، رسیدن به استقلال اقتصادی و سیاسی از طریق مشارکت و همکاری با گروه بریکس به ابتکار روسیه ، بیان کرد.
وی همچنین با اشاره به همبستگی و وحدت رویه کشورهای اسلامی برای مقابله با طرح مخرب و دائمی اسلام هراسی غرب ، بر پایبندی به حرکت در مسیر حق و عدالت تاکید کرد.
نقش کشورهای اسلامی
انور ابراهیم ادامه کشتار ده ها هزار مرد و زن و کودک بی دفاع در غزه را یاد کرد. او فلسطین را نماد سوگنامه قرن حاضر بشر توصیف کرد. نخست وزیر مالزی گفت: متاسفانه جهان شاهد مصونیت و فرار از مجازات جنایتکاران اصلی این نسل کشی بزرگ در عصر حاضر است.
وی فلسفه تاسیس سازمان ملل را مبارزه با استعمار عنوان کرد. انور ابراهیم افزود: اما اکنون این سازمان حامی کسانی شده است که جان ها را می گیرند ، اموال را غارت می کنند ، زمین ها را به اشغال در می آورند و در یک کلام ، فلسطین را مستعمره خود کرده اند و دنیا در سکوت،نظاره گر آنهاست.
نخست وزیر مالزی در حضور دویست نماینده از ۳۲ کشور جهان سخنرانی کرد. او خواستار تصویب فوری قطعنامه های سازمان ملل متحد برای حمایت از حقوق فلسطینی ها شد.
سخنان نماینده ایران
دبیر کل مجمع تقریب مذاهب اسلامی کشورمان نیز در این اجلاس به تحریم های اقتصادی آمریکا علیه روسیه و ایران اشاره کرد. او از بریکس به عنوان نماد تقابل با یکجانبه گرائی یاد و خاطرنشان کرد: مقابله با دلار آمریکا در بریکس تحقق پیدا خواهد کرد.
حجت الاسلام والمسلمین حمید شهریاری همچنین پیشنهاد کرد: به جای شورای امنیت در سازمان ملل ، شورای عدالت تاسیس شود.
وی افزود: در این صورت است که همه کشورها برای رای دادن ، حق مساوی خواهند داشت. او گفت دیگر هیچ کشوری نمی تواند با یکجانبه گرایی و زورگوئی نظر خود را بر همگان تحمیل کند.
دبیر کل مجمع تقریب مذاهب اسلامی کشورمان به همدلی و انسجام جهان اسلام در مقابل نسل کشی رژیم صهیونیستی در غرب آسیا اشاره کرد. دکتر شهریاری افزود: اتفاق نظر بی سابقه کشورهای اسلامی در رابطه با مساله فلسطین و جنایات رژیم اسرائیل ، نشان از تغییر رویه جهان اسلام دارد.
اجماع نمایندگان ۳۲ کشور جهان برای ایجاد یک دنیای چند قطبی جدید علیه یکجانبه گرایی آمریکا بود. مهمترین محور اجلاس بین المللی چشم انداز راهبردی روسیه و جهان اسلام در مالزی است.
دیگر سخنرانان این اجلاس هم ، نماد بارز و مهم آن را حمایت قاطع واشنگتن از نسل کشی آشکار رژیم صهیونیستی در غزه ، لبنان و این روزها در سوریه بیان کردند.
هدف مهم روسیه و کشورهای جهان اسلام در این اجلاس ، تمرکز بر گسترش همکاریها در زمینه های مختلف بود.
اظهارات
۱) انور ابرهیم – نخست وزیر مالزی
۲) حجت الاسلام و المسلمین شهریاری – دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی
۳)محمد عصری – مفتی ایالت پرلیس مالزی
۴)حبیب رضا ارزانی – رایزن فرهنگی ایران در مالزی
