سلامت

حذف پلاستیک، پویش همگانی جهت حفظ محیط زیست در مالزی و کشورهای جنوب شرق آسیا

برگ موز به جای مواد پلاستیک

گسترش استفاده از مواد سازگار با طبیعت در بسته بندی و ارائه مواد غذایی در جنوب شرق آسیا

ضرورت حذف پلاستیک از زندگی روزمره: پژوهشگران اعلام کرده اند که از سال 1950 میلادی تاکنون 9 میلیارد تن پلاستیک تولید شده. هم اکنون در منطقه جنوب شرق آسیا بسیاری از کشورها استفاده از برگ درختان را برای بسته بندی انتخاب کرده اند تا جایگزین پلاستیک باشد.

استفاده از برگ درختان مثل موز، در جنوب شرق آسیا و هند سابقه طولانی دارد اما با بروز مشکلات محیط زیستی که ناشی از انباشت ضایعات پلاستیک می باشد، مالزی و اندونزی از کشورهایی هستند که توجه دوباره به استفاده از موادی که به راحتی جذب محیط زیست می شوند را شروع کرده اند.

بر اساس گزارش بنیاد جهانی طبیعت و دانشگاه نیوکاسل استرالیا (World Wide Fund for Nature)، هر انسانی هر روز به طور متوسط 5 گرم و در هفته معادل یک کارت اعتباری، پلاستیک می خورد. نتایج بررسی 50 مطالعه علمی، درباره ورود ذرات پلاستیک به بدن انسان نشان می دهد، که هر فردی طی هر هفته حدود 2000 ریز ذره پلاستیکی می خورد که معادل 250 گرم در سال خواهد بود. اگرچه خیلی سالیان پیش تر دانشمندان ورود ذرات پلاستیکی را به بدن انسان تائید کرده بودند ولی با این پژوهش مقدار دقیق ان  مشخص شد.

در این گزارش قصد داریم نمونه هایی از کاربرد مواد طبیعی که حرکتی است در جهت حذف پلاستیک، نشان دهیم. از طرفی سیاست های دولت ها نیز به تشویق به عدم استفاده از مواد و بطری های پلاستیک مورد توجه قرار گرفته. استفاده از برگ درخت موز یکی از این مثال هاست. از جمله چوب درخت بامبو که در پخت نوعی از غذای محلی استفاده می شود.

برای دیدگاه کلیک کنید

پاسخ بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پر بیننده ترین

به بالا