یک پژوهشگر اندونزیایی از طراحی و ساخت سبکترین باتری لیتیومی پرقدرت ویژه خودروهای برقی برای نخستین بار با استفاده از ضایعات قهوه خبر داد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از کوالالامپور، دکتر آنی زولفیا با اشاره به تلاش مستمر و چند ساله در دانشگاه اندونزی گفت: موفق به ساخت لایهای گرافنی برای قطب مثبت باتری لیتیومی با استفاده از مواد دور ریز قهوه شده است.
وی با تشریح روند حل کردن مواد دور ریز قهوه در اتانول به همراه حرارت و تبخیر و درنهایت استخراج مادهای به نام گرافن افزود: با استفاده از روش “اولتراسونیک” این ماده در معرض امواج فراصوت به ذرات خالص نانوگرافن و لایهای بسیار رسانا برای عبور جریان الکتریسیته تبدیل میشود که زمان شارژ باتری را از دو ساعت به نیم ساعت کاهش میدهد.
این محقق و استاد دانشگاه اندونزی با اشاره به استفاده از ضایعات به کار رفته قهوه در لایه گرافنی تصریح کرد: وزن نهایی این نوع از باتری لیتیومی ویژه خودروهای برقی از پانصد کیلوگرم به دویست کیلوگرم کاهش یافته و به علت ظرفیت بالای ذخیره الکتریسیته قادر است با هر یک بار شارژ، توان طی مسافت را از ۳۵۰ کیلومتر به پانصد کیلومتر افزایش دهد.
این محصول با توجه به ادامه تحقیقات برای کاهش بیشتر وزن باتری لیتیومی ، رسیدن به حداقل زمان شارژ گیری و همچنین ارتقاء قدرت باتری برای طی مسافتهای طولانیتر قبل از تجاری سازی همچنان در مرحله آزمایشهای تکمیلی قرار دارد.
پی نوشت: باتری لیتیوم-یون (به انگلیسی: Lithium-ion battery) (مخفف انگلیسی: Li-ion یا LIB) یک خانواده از باتریهای قابل شارژ است که در آن در زمان تخلیه، یونهای لیتیوم از الکترود منفی به سمت الکترود مثبت و در هنگام شارژ شدن درخلاف جهت حرکت میکنند. باتریهای لیتیوم-یون معمولاً برای وسایل الکترونیکی قابلحمل و وسایل نقلیه الکتریکی استفاده می شوندو استفاده از آنها در کاربردهای هوافضا و نظامی در حال افزایش است.
باتری های لیتیوم-یون بالاترین چگالی انرژی را فراهم میسازند که تقریباً دو برابر انرژی قابل دسترسی از باتریهای نیکل-کادمیم است. باتریهای لیتیم-یون معمولاً برای تأمین نیروی لازم در دستگاههای الکترونیکی قابل حمل مورد استفاده قرار میگیرند.